SAIRAUDENHOITO

Hoidamme kaikkia yleisimpiä pieneläimillä esiintyviä sairauksia, joihin kuuluvat mm. tulehdukselliset sairaudet (esim. korva-, silmä- ja ihotulehdukset), tuki- ja liikuntaelinsairaudet, sydänsairaudet, ruuansulatuskanavan sairaudet, maksa- ja munuaissairaudet sekä nk. endokriiniset sairaudet (esim. sokeritauti, kilpirauhasen liika- tai vajaatoiminta).

Joskus diagnoosin voi tehdä jo pelkkien esitietojen ja kliinisen tutkimuksen perusteella. Tärkeää onkin, että eläimen tuoja osaa kertoa eläinlääkärille sairauden kulusta, mm. milloin oireet ovat alkaneet ja mitä oireita on esiintynyt.

Jos potilasta on aiemmin hoidettu vastaavien vaivojen takia muualla, on hyvä ottaa mukaan tiedot aiemmista tutkimuksista ja lääkityksistä.

Etenkin sisätautien kohdalla vaaditaan monesti jatkotutkimuksia, sillä useat eri sairaudet voivat aiheuttaa samankaltaisia oireita.

Näihin jatkotutkimuksiin kuuluvat mm. veri- ja virtsanäytteiden laboratoriotutkimukset, sekä ultraääni- ja röntgenkuvaus.

Klinikalla on päiväsairaala, jossa on erilliset osastot kissoille ja koirille. Potilas voi tarvittaessa jäädä päiväsairaalaan tutkimusten ja hoidon ajaksi. Päiväsairaalassa olosta ei laskuteta erillistä korvausta.
Joidenkin sairauksien tutkiminen voi olla kuin salapoliisin työtä, diagnoosiin päästään sulkemalla pois muita sairauksia, jotka voivat aiheuttaa samankaltaisia oireita. Ei siis kannata turhautua, jos diagnoosiin ei aina päästä heti ensimmäisellä käyntikerralla.

Suositeltavaa on pitää eläin syömättä n. 10 tuntia ennen käyntiä, jotta tarvittavat verinäytetutkimukset sekä rauhoitusta vaativat toimenpiteet voidaan mahdollisuuksien mukaan hoitaa samalla käynnillä. Muun tarvittavan ohjeistuksen.