Klinikka

Tervetuloa Länsi-Vantaan Eläinklinikalle!

Klinikalla on hyvät tutkimus- ja hoitomahdollisuudet. Tilamme ovat valoisat, avarat ja modernit. Klinikka sijaitsee Myyrmäessä, hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Vastaanotto ja odotushuone

Lemmikin ja omistajan tullessa sisään klinikalle, tulevat he ensin avaraan vastaanottohuoneeseemme, jossa klinikkaeläinhoitajamme ottavat ilmoittautumisen vastaan ja kirjaavat potilaan sisälle. Koirat punnitaan odotushuoneessa, kissoja ja pienempiä lemmikkejä varten on hoitohuoneissa vaa’at.

Vastaanotossamme on myös myynnissä laajat valikoimat lemmikkien lääkeruokia sekä hoitotarvikkeita.

Hoitohuoneet

Potilaat tutkitaan hoitohuoneessa.  Käytössämme on viisi tilavaa hoitohuonetta. Näissä voidaan myös suorittaa pienemmät toimenpiteet, kuten esim. rokotukset, korvien, silmien ja ihon tutkimus tai sairaan lemmikin yleistutkimus.

Yhtä huoneista käytetään lähinnä akupunktio -ja laserhoitopotilailla ja siinä on lattialla pehmeä alusta lemmikille hoitopöydän lisäksi. Tässä lemmikin on mukava köllötellä hoidon ajan.  Yhdessä hoitohuoneista on ultraäänilaite, jota käytetään mm. tiineysultraäänitutkimuksissa sekä sisätautipotilaiden diagnostiikassa.

 Päiväsairaala

Klinikalla on oma päiväsairaala sisään jääville ja leikkauksesta toipuville lemmikeille. Päiväsairaalassa on erilliset osastot kissoille ja koirille. Päiväsairaalan käytöstä ei veloiteta erillistä maksua. 

Omistaja voi halutessa tuoda lemmikkinsä sisälle klinikalle jo aamusta, vaikka toimenpide olisi vasta päivällä, jolloin omistaja itse pääsee lähtemään töihin tai opiskelemaan. Päiväsairaalassa ovat sisällä myös lemmikit, joiden tutkimus ja hoito kestää pidempään ja jotka tarvitsevat esim. suonensisäistä nesteytystä päivän ajan. Myös leikkauksista, hammastoimenpiteistä ja muista anestesiatoimenpiteistä toipuvat potilaat pidetään heräämössä tarkkailun alla toimenpiteen jälkeen ja potilas kotiutetaan vasta kun se on kunnolla herännyt.

Valmistelu

Klinikan valmistelu-osastolla esivalmistellaan potilaat mm. hammastoimenpiteisiin ja leikkauksiin.  Esivalmisteluihin kuuluu mm. suonikanyylin asennus, tarvittavien lääkitysten anto, esihapetus ja karvojen ajo leikkausalueelta.

Leikkaussali

Ajanmukaisesti varustellussa leikkausalissamme suoritamme kaikkia yleisimpiä pehmytkudosleikkauksia, kuten kastraatiot ja sterilaatiot, uudismuodostumien poistot, sekä mm. virtsakivi -ja suolistoleikkaukset.

Leikkaussalissamme on kaksi operaatiopöytää, jotka on varustettu inhalaatioanestesialaitteistolla, jolla potilaan unta voidaan helposti ja turvallisesti säädellä. Anestesianvalvonnassa käytämme apuna anestestesianvalvontalaitteistoa, jolla seurataan mm. potilaan verenpainetta sekä sydämen sykettä, uloshengityksen hiilidioksidipitoisuutta ja veren happipitoisuutta.

Hammashoito-osasto

Olemme panostaneet klinikalla hammashoitoihin ja käytössämme on erillinen hammashoito-osasto, joka on varusteltu ajanmukaisella välineistöllä (3 hammaskiven­puhdistus – ultraääniyksikköä,  3 porayksikköä, 2 digitaalista hammasröntgenlaitteistoa sekä inhalaatio-anestesialaitteistot ja anestesianvalvontalaitteistot).

Suoritamme klinikalla kaikkia yleisimpiä hampaiden sairauksiin liittyviä hoitoja, kuten hammaskivenpuhdistus, maitokulmahampaiden poistot, kanin ja jyrsijöiden hammaspiikkien hoidot sekä traumaattisesti murtuneiden, syöpyneiden tai tulehtuneiden hampaiden poistot. Käytössämme on digitaalinen hammasröntgenlaitteisto, jolla hampaat kuvataan ennen toimenpidettä. Röntgenkuvaus on tärkeä osa hammashoitoa ja sen avulla voidaan havaita mm. tulehduksen leviäminen hampaan juuren ympärille, luukato leukaluussa, syöpymämuutokset hampaan juurissa ja hampaan juurien poikkeava rakenne tai määrä. Nämä asiat vaikuttavat oleellisesti hoidon suunnitteluun ja toteutukseen.

Röntgen

Klinikalla on käytössä digitaalinen röngenlaitteisto joka mahdollistaa tarkan kuvanlaadun. Röntgenkuvausta käytetään usein diagnoosin apuna erilaisissa sairauksissa, kuten tuki-ja liikuntaelinten sairaudet, hengitystiesairaudet ja vatsan alueen sairaudet. Otamme myös Kennelliiton virallisia lonkka- , kyynär- ja selkäkuvia.
Klinikalla on hyvinvarusteltu sisäinen laboratorio, josta saamme tulokset nopeasti. Suoritamme klinikalla mm. korvanäytteiden sytologisia tutkimuksia, ihon raape- ja karvanäytteiden mikroskopointia, virtsanäytetutkimuksia -ja viljelyitä sekä verinäytteiden analysointia.

Laboratorio

Klinikalla on hyvinvarusteltu sisäinen laboratorio, josta saamme tulokset nopeasti. Suoritamme klinikalla mm. korvanäytteiden sytologisia tutkimuksia, ihon raape- ja karvanäytteiden mikroskopointia, virtsanäytetutkimuksia -ja viljelyitä sekä verinäytteiden analysointia.