Henkilöstö

Jutta Salonen

Eläinlääkäri Jutta Salonen

Olen Länsi-Vantaan Eläinklinikan vastuueläinlääkäri ja toiminut klinikalla sen perustamisesta, vuodesta 2003 lähtien. Olen yrittäjänä saanut seurata ”lapseni” kasvua pienestä yhden eläinlääkärin ja yhden apulaisen vastaanotosta nykyiseen muotoonsa. Klinikkamme on suuri, mutta kuitenkin vielä sopivan pieni, jotta lemmikit omistajineen tulevat meille tutuiksi. Pidän siitä, että eläinlääkärinä työpäiväni ovat vaihtelevia. Erityisenä ammatillisena kiinnostuksen kohteena ovat hammashoidot, mutta hoidan mielelläni myös niin sisätauti -kuin kirurgisiakin potilaita. Kotona minulla on suloinen Dolli-koira, jonka kanssa harrastan agilityä ja rally-tokoa sekä kolme suloista marsutyttöä. Muita harrastuksia ovat lukeminen, laskettelu ja puutarhanhoito sekä erilaiset nikkarointiprojektit vanhassa omakotitalossamme.

Teija Kallio

Eläinlääkäri Teija Kallio

Olen ollut Länsi-Vantaan Eläinklinikan toiminnassa mukana klinikan perustamisesta lähtien ensin harjoittelijana, sitten hoitajana ja vuodesta 2013 lähtien eläinlääkärinä. Eläinlääkäriksi valmistumiseni jälkeen olen päässyt perehtymään syvemmin itselleni tärkeisiin osa-alueisiin, kuten hammashoitoihin ja kirurgiaan.

Lähinnä sydäntäni ovat kivunhoidon laajat hoitomahdollisuudet niin lääkkeellisin kuin lääkkeettöminkin keinoin, sekä oireiden ennaltaehkäisy. Tältä saralta olenkin suorittanut jatkokoulutuksena eläinlääketieteellisen kiropraktiikan sertifikaatin Saksassa (Cert. Vet. Chiropractic, International Academy of Veterinary Chiropractic) sekä akupunktiosertifikaatin Belgiassa (IVAS Certified Veterinary Acupuncturist, BEVAS).

Kun työ ja opiskelu antavat myöten, suuntaan ulkoilemaan ja agilitytreeneihin kolmen irlanninsetterini sekä pitkäkarvaisen collieni kanssa. Kotonamme asustaa lisäksi kaksi valloittavaa, joskin varsin puheliasta, itämaista lyhytkarvaa.

 

Sofi Sandbacka-Saxén

Eläinlääkäri Sofi Sandbacka-Saxén

Ensikosketukseni Länsi-Vantaan Eläinklinikkaan sain vuonna 2013 toimiessani eläinlääkärinä opiskelujen ohella. Valmistuin eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2014. Työskenneltyäni välissä toisaalla palasin klinikalle kesälomasijaiseksi kesällä 2017 ja lliityin ilokseni vakituiseksi osaksi tätä ammattitaitoista ja mukavaa työyhteisöä samana syksynä.
Haluan kehittyä työssäni monipuolisesti useilla eläinlääketieteen osa-alueilla, mutta erityisiksi mielenkiinnonkohteiksini ovat muodostuneet silmäsairaudet ja sisätaudit, hoidan myös erityisen mielelläni kissoja. Erittäin tärkeänä pidän ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa, kuten rokotuksia, hammaskivenpoistoa, painonhallintaa sekä ulkona vapaasti liikkuvien lemmikkien kastraatioita ja sterilaatioita, joilla vältetään laajempien ongelmien syntyä sekä yksilötasoĺla että maailmanlaajuisesti.
Arkeani ilahduttaa hieman pyylevä, mutta sitäkin leppoisampi brittikissa Milton, jonka paino-ongelma valkeni raapimapuun taipuessa liiasta latvaan kurkottelusta. Britin kaverina touhuaa astetta aristokraattisempi ja happamampi ragdollkissa Diesel, sekä aina iloinen dalmatiankoira Elliot.
Vapaa-ajallani rentoudun liikkumalla luonnossa ja touhuamalla koiraharrastusten parissa. Nautin myös maastovaelluksista islanninhevosten kera, hyvästä ruoasta ja matkustelusta.

Mari Karhula

Eläinlääkäri Mia Keisalo

Olen valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 2003 ja toiminut siitä lähtien lähinnä pieneläinpraktiikassa pääkaupunkiseudulla. Viimeisten viiden vuoden aikana olen suuntautunut tekemään enimmäkseen kirurgisia hammashoitoja, mutta toki teen myös ns. peruspraktiikkaa. Hammashoitojen ohella erityismielenkiinnonkohteinani ovat pehmytosakirurgia ja eksoottisten eläinten hoito sekä kivunhallinta. Käyn mielelläni täydennyskoulutuksissa, koska se on mielestäni tärkeää jatkuvasti kehittyvällä eläinlääkintäalalla. Vapaa-ajalla harrastan kahden australiankelpien kanssa mm. pitkiä metsälenkkejä ja agilitya. Metsä on minulle tärkeä rentoutumispakka ja toisaalta uuden pilkkeen metsäilyyn tuo geokätköily, jonka myötä onkin löytynyt paljon uusia maastoja ja haasteita.

Eläinlääkäri Caisa Inkinen

Eläinlääkäri Caisa Inkinen

Olen pitkään koulunpenkkejä kuluttanut eläinlääkärin alku, jolla on takataskussaan myös filosofian maisterin tutkinto (FM, 2016) bio- ja ympäristötieteistä. 

Länsi-Vantaan Eläinklinikkaan tutustuin ensimmäisen kerran vuonna 2017 työskennellessäni klinikka-avustajana opiskelujen lomassa. Praktiikkaoikeuteni sain keväällä 2020 ja ensimmäisen eläinlääkärikesäni vietin kunnaneläinlääkärin sijaisena. Pidän kaikkien potilaiden hoitamisesta kokoon katsomatta, mutta haaveenani on vielä joskus perehtyä lähemmin silmäsairauksiin. Tällä alalla ei kuitenkaan koskaan ole täysin valmis ja pyrin jatkuvasti ammentamaan lisää tietoa kokeneemmilta kollegoilta ja erilaisista koulutuksista. Pieneläinpraktiikan lisäksi teen ajoittain päivystyksiä myös suureläinten sairauksien hoidossa.

Kuva:Yle/Emmi Kähkönen.

Mari Karhula

Klinikka­eläin­hoitaja Mari Karhula

Olen valmistunut pieneläinhoitajaksi vuonna 2002 ja päivittänyt tutkintoni klinikkaeläinhoitajaksi vuonna 2010.
Kerättyäni runsaasti työkokemusta päiväpraktiikassa sekä päivystystyössä liityin osaksi Länsi-Vantaan Eläinklinikan tiimiä vuonna 2007.
Pyrin päivittämään tietojani ja taitojani kursseilla ja koulutuksissa.
Ammatillisen kiinnostuksen kohteena ovat asiat joita muut eivät halua tehdä kuten perähuuhtelut:)
Vastapainoa työlle tuovat kotona odottava saksanpaimenkoira Alma sekä undulaattipariskunta Sorsa ja Knight.
Vapaa-aikani kuluu metsässä samoillen.

Anne Sihvonen

Klinikka­­eläin­­hoitaja Anne Peltomaa

Olen työskennellyt Länsi-Vantaan Eläinklinikalla vuodesta 2013 lähtien. Mielestäni työssä on parasta sen monipuolisuus ja mahtava tiimi.
Kotona minua viihdyttää iso kollikissa ja vapaa-aika kuluu hevosten,musiikin ja liikunnan parissa.

Michaela Ilmoni

Klinikka­eläin­hoitaja Michaela Ilmoni

Olen valmistunut klinikkaeläinhoitajaksi Kemiönsaarella Brusabyn Axxellista vuonna 2006. Länsi- Vantaan Eläinklinikalla olen työskennellyt vuodesta 2013 erityisvastuualueenani laboratorion toiminta. Lisäksi osallistun nuorten klinikkaeläinhoitajien oppisopimuskoulutukseen. Kliinisessä potilastyössä olen laajasti kiinnostunut työn suomista monipuolisista mahdollisuuksista ja työpäivien vaihtelevuudesta, johon osansa tuo myös hyväntuulinen ja positiivinen työyhteisö.
Vapaa- aikani vietän suurimmaksi osaksi perheeni kanssa, ja vapaa-ajastani lasten harrastukset lohkaisevat suuren osan. Onnekseni ehdin kuitenkin ajoittain myös itselleni rakkaan lajin, telinevoimistelun, pariin. Perheeseemme kuuluu melko värikäs kaarti nelijalkaisia ystäviä, joista kookkaimman roolissa patsastelee sininen tanskandoggi Java ja pienimmän paikkaa pitää Tuttu- kani. Lisäksi joukkoon kuuluu arvonsa tunteva labbis- springeri-mix Benji sekä suuri persoona burmarouva Mango.
Jag betjänar även på svenska 🙂

Marica Både

Klinikka­eläin­hoitaja Marica Både

Aloitin työskentelyn Länsi-Vantaan Eläinklinikalla vuonna 2014 ja suoritin klinikkaeläinhoitajan näyttötutkinnon vuonna 2016. Erityisiä ammatillisia kiinnostuksen kohteitani ovat hammashoidot ja anestesia ja pääsenkin klinikallemme työskentelemään näiden parissa päivittäin. Vapaa-aikani kuluu koirieni Milan ja Kodan kanssa puuhaillessa mm. agilityn parissa. Lisäksi kotona kaapin paikan päättää Svante-kissa.

Ronja Nieminen

Klinikka­eläin­hoitaja Ronja Nieminen

Olen vuonna 2016 valmistunut klinikkaeläinhoitaja ja työskennellyt Länsi-Vantaan Eläinklinikalla vuodesta 2015. Minulle on aina ollut selvää, että haluan työskennellä eläinlääkinnän parissa ja kehittyä työssäni tulevaisuudessakin.

Olen laajasti kiinnostunut työmme tarjoamista osa-alueista, mutta erityisesti pieneläinten hammashoidot, diagnostinen kuvantaminen ja eksoottiset eläimet ovat lähellä sydäntäni.

Näiden saloihin olen päässyt myös perehdyttämään tulevia klinikkaeläinhoitajia oppisopimusohjaajan roolissa.

Kotona meillä on arkea ilahduttamassa valkoistapaimenkoira ja muutama leopardigekko. Vapaa-ajan harrastuksiini kuuluvat valokuvaus, lukeminen ja erilaiset koiraharrastukset.

Valokuvaus on itselleni tärkeä keino vangita ja tallentaa Hetki. Kameran linssin läpi katsottuna maailma näyttäytyy aina hetkellisesti aivan erilaisena! Kuviini voit tutustua lähemmin täällä: www.ronjanieminen.kuvat.fi

Tuulia Haapaharju

Klinikka­eläin­­hoitaja ­ Tuulia Haapaharju

Olen opiskellut klinikkaeläinhoitajaksi oppisopimuksella Länsi- Vantaan Eläinklinikalla marraskuusta 2016 lähtien ja suoritin klinikkaeläinhoitajan ammattitutkinnon lokakuussa 2018. Olen aiemmalta koulutukseltani sairaanhoitaja, josta koen olevan paljon hyötyä myös eläinpotilaiden hoidossa. Aiempaan ammattiini valmistuin 2011. Pidän myös ihmisten hoitotyöstä, mutta eläintenhoito on kuitenkin se ”mun juttu”. Erityisesti olen kiinnostunut pieneläinten tuki- ja liikuntaelinsairauksista ja kivunhoidosta. Vapaa-aikani kuluu  kolmen rescue-koirani parissa. Ulkoiluttamisestani ja aktivoinnistani vastaavat romanialaiset juhlasekoitukset opportunisti Alma ja kommentaattori Nadja. Lisäksi harrastan kiipeilyä.

Kristiina Sairanen

Klinikkaeläin­hoitaja Kristiina Sairanen

Olen näyttötutkinnon suorittanut klinikkaeläinhoitaja ja työskennellyt Länsi-Vantaan Eläinklinikalla vuodesta 2017.
Työni parhaita puolia on ihanien potilaiden lisäksi se, että jokainen päivä on erilainen. Ammatillisia mielenkiinnon kohteitani ovat erityisesti hammassairaudet ja -hoidot sekä leikkaussalityöskentely. Sydäntä lähellä ovat myös lemmikkien ennaltaehkäisevä terveydenhuolto sekä erilaiset kivunhoitomenetelmät.
Kotona päiviäni piristää kleinspitz Taisto ja vapaa-aikani kuluukin pitkälti eri koiraharrastusten parissa. Lisäksi olen aktiivisesti mukana rotuyhdistystoiminnassa. Nautin myös luonnossa samoilusta sekä valokuvaamisesta.

Kristiina Sairanen

Klinikkaeläin­hoitaja Annina Autio

Olen valmistunut eläintenhoitajaksi koulutuskeskus Salpauksesta vuonna 2015 ja oppisopimuksella valmistuin klinikkaeläinhoitajaksi vuonna 2018. Samana vuonna aloitin työskentelyn Länsi-Vantaan Eläinklinikalla.
Eläimet ovat aina olleet lähellä sydäntäni ja on ihana saada työskennellä niiden parissa.
Vapaa-aikani kuluu pitkälti kotona asuvan doberman nuorukaisen kanssa erilaisia lajeja kokeillen, hankaluuksia ratkoen ja metsissä seikkaillen. Kotoa löytyy myös muutama cornish rex- rotuinen kissa ja kasvatan kyseistä rotua pienimuotoisesti. Perheeseemme kuuluu myös monirotuinen rottweiler pappa, joka viettää suurimman osan ajastaan eläkekodissaan.

Kristiina Sairanen

Klinikkaeläin­hoitaja Noora Myöhänen

Olen klinikkaeläinhoitaja Pohjois-Savosta. Aiemmalta koulutukseltani olen eläintenhoitaja. Suoritin Länsi-Vantaan Eläinklinikalla toisen työharjoitteluni ja siitä jäinkin suoran klinikalle töihin valmistuttuani klinikkaeläinhoitajaksi  keväällä 2019.

Olen aina haaveillut asuvani pääkaupunkiseudulla ja tekeväni töitä eläinten parissa. Kotona minulla on tällä hetkellä kolme kesyrottaa ja tarkoitus olisi myöhemmin kasvattaa laumaa muutamalla lisää. Lisäksi oman koiran hankkiminen polttelee vahvasti mielessä.

Erityisenä ammatillisen kiinnostuksen kohteena on jyrijöiden ja kanien hoito.