Ota mukaan lemmikin rekisteritodistus, EU-lemmikkieläinpassi, terveyskortti tms. asiakirja, johon aikaisemmat hoidot, kuten rokotukset, on merkitty.
Lemmikin terveydentila ja siinä havaitsemanne muutokset (oireet ja niiden alkamisajankohta) kannattaa kirjata ylös jo ennen käyntiä, jottei mitään tärkeää unohdu vastaanotolla. Muita tärkeitä tietoja ovat mm. eläimen lääkitykset (esim. edellinen matolääkitys), sen päivässä juoma vesimäärä, ruokinta, edellinen juoksuajankohta nartuilla, ulostuskertojen määrä ja ulosteen laatu sekä aikaisemmin mahdollisesti tehdyt tutkimukset ja löydökset.
Pidä koira tai kissa 12 tuntia syömättä ennen vastaanotolle tuloa, jos lemmikki rauhoitetaan, nukutetaan tai siitä mahdollisesti otetaan verinäytteitä. Vettä saa juoda vapaasti. Kaneja ja jyrsijöitä ei saa pitää paastolla.
Tutustu oheisesta linkistä Suomen Kennelliiton antidoping -säännöksiin, jos koirasi kisaa tai osallistuu näyttelyihin taikka kokeisiin. Osalle lääkityksistä on asetettu varoaika, jonka kuluessa osallistuminen ei ole mahdollista.